Cloud-Ready

Het nieuwe werken en mobiliteit

De werkomgeving verandert. Het wordt steeds belangrijker om totaal onafhankelijk van plaats en tijd met hardware en software te kunnen werken. Het Nieuwe Werken is sterk in opmars en een belangrijk kenmerk daarvan is mobiliteit. Dit betekent ook dat er op een andere manier wordt gekeken naar informatie en documenten. Alles moet snel, overal, en vanaf elk systeem beschikbaar zijn. Dat zijn de eisen van de tegenwoordige tijd. Toshiba ontwikkelt producten en diensten die aansluiten op deze behoeften.

Het Nieuwe Werken 2.0

Door Het Nieuwe Werken 2.0, onafhankelijk van tijd en plaats werken, is het gewenst om op meerdere systemen beschikking te hebben over dezelfde documenten, e-mails en software. De verschuiving van diensten naar de cloud is één van de grote veranderingen die momenteel gaande is in de huidige maatschappij. Het principe van een computer die op het bureau op kantoor staat en waarop alle informatie, zoals documenten, e-mails en programma’s zijn opgeslagen is verleden tijd. U werkt tenslotte vanuit thuis, kantoor of onderweg. Steeds meer mensen maken dan ook gebruik van smartphones, laptops en tablet pc’s, waarmee zij onderweg via internetapplicaties toegang krijgen tot informatie in de cloud, waardoor zowel privé als zakelijke documenten kunnen worden geraadpleegd en bewerkt.

Cloud computing

Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing en slaan hun informatie op externe computers van bijvoorbeeld Google, Salesforce, Amazon en Microsoft op. Veel bedrijven kiezen hierbij, gezien de beveiliging, vooral voor private cloudoplossingen. Daarnaast ontstaat ook steeds meer behoefte te kunnen printen: cloudprinten of mobielprinten. Dankzij nieuwe services die cloud computing, printen, scannen en mobiele systemen met elkaar verbinden, introduceert Toshiba het cloud-ready concept.

Cloudprinten

Toshiba cloudprinten geeft gebruikers de mogelijkheid op aanvraag te printen op een systeem in het netwerk, wanneer en waar dan ook. Bovendien zijn gebruikers in staat documenten te scannen op cloud-ready multifunctionele systemen en ze vervolgens te uploaden naar de cloud. Vanuit daar kunnen de documenten worden bekeken, bewerkt, afgedrukt – of simpelweg worden opgeslagen door iedereen die toegang heeft tot die documenten. Cloudprinten combineert bewezen cloudtechnologieën met de nieuwste printsystemen.

Met het Toshiba lidmaatschap van de Cortado Cloud Printing Alliantie garandeert Toshiba eenvoudig mobiel printen voor alle Toshiba klanten. De applicatie e-Print ondersteunt het direct printen vanaf iPad, iPhone, iPod Touch (iOS), Toshiba tablet en andere op Android gebaseerde mobiele systemen naar Toshiba multifunctionele systemen.

Toshiba heeft software ontwikkeld die de Microsoft server producten Exchange, SharePoint en Google Docs connecteert met de Toshiba multifunctionele systemen zonder gebruik van additionele hardware.

Behalve de omschreven applicaties kunt u met een Toshiba multifunctioneel systeem de cloud ook rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel benaderen.