VPN Oplossingen

Beveiligd internet

Een VPN (Virtual Private Network) biedt u de mogelijkheid om op beveiligde wijze het internet te gebruiken om meerdere bedrijfsnetwerken of bedrijfslocaties met elkaar te verbinden, maar bijvoorbeeld ook om telewerkers veilig toegang te verschaffen tot het bedrijfsnetwerk.

Waarom een VPN?

Verbinden bedrijfsnetwerken en/of locaties
Middels een VPN kunnen meerdere netwerken van verschillende locaties via internet met elkaar verbonden worden. Lokale services, zoals e-mail, documenten uitwisselen, database toegang en specifieke applicaties worden nu voor alle medewerkers beschikbaar, onafhankelijk van hun locatie binnen de verschillende bedrijfsnetwerken.

Telewerker

Ook voor telewerkers is een VPN een uitkomst. Vanaf de thuis locatie kunnen medewerkers veilig hun e-mail benaderen en documenten van de server op kantoor gebruiken. Maar ook specifieke applicaties zoals een boekhoudpakket kan door de medewerker van afstand gebruikt worden.

Telewerkers kunnen zowel via ADSL/SDSL als via een inbelverbinding toegang tot het VPN krijgen. De veiligheid van de bedrijfsgegevens is gegarandeerd doordat data gecodeerd wordt en vervolgens door een beveiligde tunnel (versleutelde verbinding) over het internet getransporteerd wordt.