Toshiba Eco dashboard

Inzicht in uw papierverbruik

De meeste kantoormedewerkers onderschatten stelselmatig hoeveel ze printen. Ze weten het niet precies en ze weten niet of dit nu meer of minder is dan vroeger, meer of minder dan het gemiddelde per medewerker, en of bepaalde afdelingen altijd al meer papier verbruiken dan andere.

Groene Werkplek

Het printgedrag is een eerste, maar beslissende stap in het verankeren van duurzaam denken en handelen in een organisatie en het realiseren van een ‘Groene Werkplek’. Iedereen kan meedoen en zijn bijdrage leveren. Bovendien is het goed meetbaar en levert het meteen geld op.

Bewuster en uiteindelijk minder printen

Het Eco dashboard van Toshiba is een bewustwordingsapp die het printgedrag van medewerkers op maandbasis inzichtelijk maakt. Medewerkers gaan als gevolg hiervan bewuster, en uiteindelijk minder, printen. Door medewerkers te inspireren wordt de CO2 voetafdruk kleiner, wordt verspilling voorkomen en worden natuurlijke hulpbronnen, zoals bomen en water gespaard. Het levert bovendien een aanzienlijke besparing van printkosten op.

Een besparing van gemiddeld 25% op uw totale afdrukken

Het Eco dashboard van Toshiba toont niet alleen hoeveel afdrukken er zijn gemaakt, maar ook het aantal kleur- en zwart-witafdrukken en het aantal enkelzijdige en dubbelzijdige afdrukken. Op speelse wijze wordt het printgedrag aangepakt. Gevolg van deze aanpak is dat bewuster printen leidt tot een besparing van gemiddeld 25% op uw totale afdrukken.

Groen én goedkoper!

  • Verandermanagement: inspireert medewerkers tot het veranderen van het printgedrag
  • Helpt om duurzaamheid te verankeren in de organisatie en de duurzaamheiddoelstellingen te realiseren
  • Geeft inzicht in het printgedrag van elke medewerker
  • Voorkomt verspilling van papier
  • Levert een aanzienlijke besparing op printkosten

Download de brochure Toshiba Eco dashboard (PDF)